Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، طی دو سال گذشته با سیاست‌هایی که مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهادکشاورزی با طرح سهمیه‌بندی اجراء کرد متاسفانه تراکتور به عنوان کالایی سرمایه‌ای، وارد عرصه اقتصاد کشور شد و با توجه به اینکه هر کالایی در هر کجایی دنیا شکل سهمیه‌بندی در توزیع را بخود بگیرد چه آگاهانه و چه ناآگاهانه به سمت رانت، دلالی و بازار سیاه کشیده می‌شود که به هیچ عنوان و در هیچ اقتصادی نمی‌توان از تبعات منفی آن چشم پوشی کرد چرا این روش، کمتر اثراتش روشن کردن فتیله افزایش قیمت و نایاب شدن خواهد بود به طوری که مصرف کننده واقعی محروم از دسترسی به تقاضا مدنظر خود شده و اگر هم بخواهد به سبد کالایی خود برسد باید قیمتی فراتر از قیمت واقعی و حتی چندین برابر قیمت مرجع تولیدکننده پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه با روند یاد شده تمام این اتفاقات ناخوشایند برای محصولی به نام تراکتور طی دو سال گذشته افتاد در حالی که ایران دارنده یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های تولیدی این محصول در منطقه و حتی بازارهای بین‌المللی است.

اما برای متوقف کردن روند در بازار و دسترسی سهل و آسان کشاورزان به تراکتور، به عنوان نیاز اساسی فعالیت و کسب روزی، اخیراً گروه صنعتی تراکتورسازی ایران در سه مرحله اقدام به عرضه مستقیم تولیدات خود به کشاورزان کرد که براساس اذعان همین کشاورزان، کارشناسان و مسئولان حوزه بخش کشاورزی این اقدام باعث کاهش قیمت قابل توجه تراکتور در بازار آزاد شده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی کشور درباره آخرین وضعیت بازار تراکتور در گفتگو با خبرنگار فارس در تبریز گفت: در سه مرحله فروش تراکتورسازی که طی ماه‌های اخیر اتفاق افتاد شوک عجیبی به بازار فروش تراکتور وارد شد بطوری که براساس مقایسه صورت گرفته شاهد کاهش قیمت 600 تا 700 میلیون ریال در بازار آزاد انواع مختلف این محصول هستیم.

حمیدرضا نامی افزود: از تراکتورهای ۳۹۹ به عنوان مبنای مقایسه‌ای برای این مورد استفاده می‌شود بطوری که قیمت این نوع تراکتور بعداز فروش مستقیم تراکتور به کشاورزان، از حدود ۶ میلیارد ریال به کمتر از ۵.۳ میلیارد ریال کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: این قیمت مربوط به بازار آزاد و سیاه تراکتور است و اگر کشاورزی بخواهد با قیمت کمتر و به عبارتی با قیمت کف کارخانه صاحب تراکتور شود، تراکتورسازی این امر را ممکن ساخته بطوری که متقاضی واقعی با ارائه مستنداتی دال بر کشاورز بودن، می تواند با ۴ میلیارد ریال مالک تراکتور ۳۹۹ جفت دیفرانسیلی شود که قیمتش در بازار آزاد و تازه با وجود فروش مستقیم به کشاورزان به ۵.۳ میلیارد ریال رسیده است.

نامی فروش مستقیم تراکتور به کشاورزان توسط گروه صنایع تراکتورسازی را اقدام به جا و سنجیده دانست که نه تنها حمایت و پشتیبانی تک تک مسئولان و کشاورزان را می طلبد بلکه قابل تقدیر و قدردانی نیز هست چرا که ضمن کاهش التهاب بازار، زمینه را برای دسترسی کشاورز به انواع تراکتور ممکن ساخته و از طرفی زمینه باز شدن در انبارهای محتکران را فراهم نموده است.

این فعل بخش خصوصی حوزه کشاورزی کشور، پیش بینی کرد با ادامه این روند در بازار عرضه و تامین تراکتور، شاهد کاهش قیمت بیش از این در بازار آزاد تراکتور و حتی برابری قیمت کارخانه با بازار باشیم.

در پایان باید اشاره کنیم که مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی علی رغم تمامی مزایایی که فروش تراکتور برای کشاورز و بخش کشاورزی داشته در مقابل این اقدام ساز مخالف زده و همچنان اصرار به ادامه روش سهمیه بندی تراکتور برای کشاورزان دارد در حالی که تبعات این روش طی دوسال گذشته نه تنها بخش کشاورزی بلکه سیستم تامین امنیت غذایی کشور را مختل کرده است.

انتهای پیام/۶۰۰۱۴

09/12/1400

منبع: فارس

کلیدواژه: تراکتور فارس تبریز قیمت تراکتور بازار آزاد میلیارد ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۸۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند

رهبر اپوزیسیون رژیم اشغالگر گفت اگر دولت کنونی برکنار نشود، قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: قیمت‌ها رو به افزایش است و طبقه متوسط ​​در حال فروپاشی است. اگر این دولت که برای ما هزینه زیادی به بار آورده، همچنان به کار خود ادامه دهد و برکنار نشود، قیمت‌ها به افزایش خود ادامه می‌دهند.

در همین راستا، رسانه‌های عبری زبان از آغاز موج قریب الوقوع افزایش قیمت‌ها از فردا چهارشنبه خبر دادند و نوشتند: علاوه بر قیمت بنزین که در ماه مه مجددا افزایش می‌یابد، لبنیات نیز گران شده و لیست بلندبالایی از افزایش قیمت مواد غذایی و شوینده‌ها وارد مرحله اجرا می‌شود.

اخیرا شبکه عبری «کان» به نقل از یک منبع بلندپایه در وزارت دارایی رژیم اشغالگر گزارش داد: اگر جنگ ادامه پیدا کند، چاره‌ای جز افزایش مالیات نیست. وزارت دارایی اسرائیل در نظر دارد به زودی مالیات‌ها را برای تامین هزینه‌های جنگ در غزه افزایش دهد.

این مساله در راستای ادامه شکست‌ اقتصادی رژیم صهیونیستی از هفت اکتبر ۲۰۲۳ است. با توجه به افزایش هزینه‌های دولت اشغالگر، کاهش واردات و صادرات، تعطیلی کارخانه‌ها و فروپاشی بخش گردشگری، این ادعا که اقتصاد این رژیم در برابر تأثیرات جنگ مصون است، فروپاشیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است